Статки директора Nvidia перевищили вартість всієї компанії Intel
Статки директора Nvidia перевищили вартість всієї компанії Intel

Статки директора Nvidia перевищили вартість всієї компанії Intel

Особистий капітал генерального директора Nvidia Дженсена Хуанга тепер оцінюють в понад 100 мільярдів доларів. Це на кілька мільярдів більше за ринкову капіталізацію Intel.

Хуанг безпосередньо володіє понад 75 мільйонами акцій Nvidia, а також ще 786 мільйонами через різні трасти та партнерство. Попри те, що цього року він заробив понад 700 мільйонів доларів, продавши 6 мільйонів акцій, його статки сьогодні сягають приголомшливих 109,2 мільярда доларів.

Завдяки цьому бос Nvidia вирвався на 11 місце в рейтингу мільярдерів Forbes. Хуанг поступається колишньому головному виконавчому директору Microsoft Стіву Балмеру, який замикає топ-10, лише на 13,1 мільярда доларів.

Водночас Intel, яка пережила невдалий рік, зараз оцінюється в 96,39 мільярда доларів. Як свідчать дані Google Фінанси, ціна акції компанії становить лише 22,59 долара, що навіть менше за половину від близько 50 доларів, які фіксували в кінці 2023 року. Падіння акцій посилилося в серпні, коли новини про фінансові проблеми компанії викликали величезний резонанс у світі технологій і фінансів. Intel втратила 39 мільярдів доларів капіталізації лише за одну ніч. Все це значить, що за бажання Дженсен Хуанг міг би придбати компанію-конкурента і залишитися мільярдером.

Джерело матеріала
loader