У Раді обмежать використання Телеграму - Юрчишин
У Раді обмежать використання Телеграму - Юрчишин

У Раді обмежать використання Телеграму - Юрчишин

Використання месенджера Телеграм обмежать у Верховній Раді за рекомендацією Ради національної безпеки і оборони України.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Отримав розпорядження від апарату ВР з новими положеннями про роботу Телеграму в локальній мережі Ради», - поінформував він.

За його словами, парламентський апарат впроваджує певні засоби безпеки за рекомендацією Національного координаційного центру кібербезпеки.

Серед відповідних заходів - обов’язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів, блокування доступу до комп’ютера, у разі його залишення без нагляду.

Водночас забороняється передача даних, які використовуються в роботі, та службова комунікація в Телеграмі.

Також забороняється встановлювати і користуватися Телеграмом на службових комп’ютерах або особистих комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності.

Юрчишин зауважив, що блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, проводиться фіксування запитів на несанкціоновані спроби підключення до сервісу.

На думку політика, такі заходи безпеки є цілком логічними.

«На жаль, уже були приклади, коли сторонні особи отримували дані держпрацівників через Телеграм, яким користувалися на робочих пристроях. Чи створювали фейки, як у випадку з нібито каналом спікера Руслана Стефанчука», - підкреслив він.

Голова профільного комітету акцентував, що цим розпорядженням Верховна Радамінімізує ризики.

«Підкреслю, що це стосується саме працівників апарату Ради та не обмежує використання месенджера в особистих цілях», - пояснив Юрчишин.

Як повідомляв Укрінформ, Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) ухвалив рішення обмежити використання Телеграму на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader