У РФ 72-річного американця відправили до колонії за «участь в українській теробороні»
У РФ 72-річного американця відправили до колонії за «участь в українській теробороні»

У РФ 72-річного американця відправили до колонії за «участь в українській теробороні»

Московський міський суд засудив 72-річного громадянина США Стівена Габбарда до 6 років 10 місяців ув'язнення за статтею про найманство за «участь в українській територіальній обороні».

Про це повідомляє Медиазона, передає Укрінформ.

Зазначається, що справу проти іноземця розглядали у закритому режимі, на суді він визнав провину.

За версією слідства, Габбард, який проживав в Україні з 2014 року, у лютому 2022-го вступив у територіальну оборону міста Ізюма. Через два місяці його захопили росіяни.

Патриція Фокс, сестра Габбарда розповіла агентству Reuters, що пенсіонер працював викладачем англійської мови у різних країнах, зокрема в Японії та на Кіпрі, і в Україну теж приїхав викладати. Фокс і ще один неназваний агентством родич Габбарда висловили сумніви, що він міг визнати провину, бо навряд чи в такому віці взяв би до рук зброю, та й погляди його були радше проросійськими.

Суд призначив Стівену Габбарду 6 років 10 місяців ув'язнення, а також ухвалив конфіскувати гроші американця - близько $3,4 тис.

Крім того, у Росії суд ухвалив рішення стосовно ще одного американського громадянина – 30-річного Роберта Гілмана, якого звинуватили в насильстві над співробітниками Федеральної служби виконання покарань.

Як зазначає «Настоящее время», Гілман уже відбуває ув’язнення - у 2022 році його засудили на 4,5 року за напад на поліцейського. Тепер йому збільшено термін до 7 років 1 місяця в колонії суворого режиму.

Як повідомляв Укрінформ, Свердловський обласний суд засудив громадянку США та Росії Ксенію Кареліну до 12 років колонії у справі про держзраду. Обвинувачення вимагало для підсудної 15 років ув’язнення.

Теги за темою
Росія США Суд
Джерело матеріала
loader
loader