У Росії перервалося онлайн-мовлення телеканалів «Россия 1» і «Россия 24»
У Росії перервалося онлайн-мовлення телеканалів «Россия 1» і «Россия 24»

У Росії перервалося онлайн-мовлення телеканалів «Россия 1» і «Россия 24»

У користувачів у Росії не відкриваються онлайн-трансляції телеканалів «Россия 1» і «Россия 24».

У Росії зранку 7 жовтня перервалась онлайн-трансляція телеканалів «Россия 1» і «Россия 24». Медіа повідомляють про хакерську атаку на Всеросійську державну телевізійну та радіомовну компанію (ВДТРК). Про це пише «Медиазона».

Як пише російське видання «Газета.ру» з посиланням на джерело, «не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, навіть інтернету немає і телефонії».

Співрозмовник видання наголосив, що йдеться про «безпрецедентну хакерську атаку».

«Це надовго. Чув, що все стерли з серверів, включно з резервними копіями. Вони працюють в авралі з 06:00 ранку. Проблема, як я зрозумів, є дуже серйозною, і відновлення займе багато часу», — сказав він.

Журналіст радіостанції «Эхо Москвы» Олександр Плющев у своєму телеграм-каналі написав, що його джерела повідомили: «Весь новинний комплекс “России 1” на Ямському полі з 05:00 ранку не працює. Полетів центральний контролер і всі сервери. Випускні бригади виїхали на Шаболовку».

Видання «Фонтанка» в телеграм-каналі пише, що в користувачів у Росії не відкриваються онлайн-трансляції телеканалів «Россия 1» і «Россия 24», при цьому цифрове телемовлення працює без перебоїв.

У пресслужбі ВДТРК підтвердили інформацію про хакерську атаку та додали, що «хакери не завдали істотної шкоди роботі ВГТРК. Зараз займаються усуненням наслідків атак», пише «Газета.ру» в телеграмі. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader