У Норвегії та Швеції розпочався Нобелівський тиждень
У Норвегії та Швеції розпочався Нобелівський тиждень

У Норвегії та Швеції розпочався Нобелівський тиждень

Церемонія вручення Нобелівської премії відбудеться в мерії Стокгольма, Швеція, 10 грудня — у річницю смерті Альфреда Нобеля

У Норвегії та Швеції розпочвся Нобелівський тиждень, під час якого стануть відомі лауреати  премії за 2024 рік зфізики, хімії, літератури та миру. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті Фонду Нобеля.

Там зазначають, що у понеділок, 7 жовтня, Нобелівський комітет у Стокгольмі оголосить лауреатів премії з фізіології або медицини.

У вівторок, 8 жовтня, стануть відомі лауреати з фізики. У середу, 9 жовтня, оголосять лауреата з хімії, а у четвер, 10 жовтня, з літератури.

У п’ятницю, 11 жовтня,  у норвезькій столиці Осло назвуть лауреата премії за сприяння встановленню миру.

Лауреат премії з економіки у пам'ять про Альфреда Нобеля буде оголошений у столиці Швеції 14 жовтня.

Нобелівська премія — одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щорічно присуджують за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або значний внесок у культуру чи розвиток суспільства. Сума премії змінюється залежно від доходів Фонду Нобеля. Цього року вона становитиме 11 млн шведських крон (близько $ 1,1 млн).

Церемонія вручення Нобелівської премії відбудеться в мерії Стокгольма, Швеція, 10 грудня — у річницю смерті Альфреда Нобеля.

  • Читайте також: Чому Жадан і Зеленський не отримали Нобелівську премію
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader