Тариф скоро змінять: скільки українці платитимуть за газ
Тариф скоро змінять: скільки українці платитимуть за газ

Тариф скоро змінять: скільки українці платитимуть за газ

З наступного року в Україні змінять тариф на доставку газу. Хоча сам тариф не зміниться, сума в платіжках залежатиме від обсягу спожитого газу за період з жовтня 2023 року до вересня 2024-го.

Важливо, щоб показники лічильника були передані вчасно, адже від цього залежатиме, скільки ви заплатите за доставку газу в 2025 році. Кінцева сума за транспортування газу визначається обсягом споживання за попередній рік. Спожитий газ ділять на 12 місяців, після чого результат множиться на тариф вашого регіону.

Тарифи на доставку газу. Фото: "ГазПравда"

Самі тарифи можуть відрізнятися залежно від вашого оператора газорозподільної мережі, їх можна знайти на сайті вашого постачальника газу. Тарифи на розподіл під час війни залишаються незмінними, але якщо споживання газу зросте, збільшиться і вартість його доставки.

Газові плити. Фото: скрін youtube

Для споживачів важливо контролювати своє споживання, адже саме від цього залежить розмір платежів. Наприклад, у Києві тариф на транспортування газу нижчий, тому що в місті багато споживачів, і витрати на обслуговування газової інфраструктури діляться між великою кількістю людей. В інших регіонах, де споживачів менше, тариф може бути значно вищим.

Загалом вартість доставки газу по Україні варіюється від 0,38 до 2,39 гривень за кубометр. Тож кінцева сума залежатиме не лише від обраного тарифу, але й від того, скільки газу ви споживаєте протягом року.

Раніше ми повідомляли, нові правила субсидії, хто залишиться без допомоги?

Тарифи на тепло перерахують через подорожчання водопостачання та електроенергію- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Нафтогаз
Джерело матеріала
loader
loader