WSJ: китайські хакери зламали системи прослуховування судів США
WSJ: китайські хакери зламали системи прослуховування судів США

WSJ: китайські хакери зламали системи прослуховування судів США

Китайські хакери отримали доступ до мереж американських провайдерів широкосмугового зв'язку та отримали інформацію з систем, які федеральний уряд використовує для санкціонованого судом прослуховування, повідомляє Wall Street Journal.

Verizon Communications, AT&T, Lumen Technologies - є одними з телекомунікаційних компаній, чиї мережі були зламані в результаті нещодавно виявленого вторгнення, повідомляє газета з посиланням на людей, знайомих із цією справою.

Хакери могли місяцями мати доступ до мережевої інфраструктури, яка використовується компаніями для співпраці з дозволеними судом запитами США на комунікаційні дані, пише журнал. Зазначається, що хакери також отримали доступ до інших траншів інтернет-трафіку.
Міністерство закордонних справ Китаю відповіло в неділю, що не знало про напад, описаний у звіті, але заявило, що Сполучені Штати «придумали неправдиву історію», щоб «підставити» Китай у минулому.
«У той час, коли кібербезпека стала загальним викликом для всіх країн у всьому світі, цей помилковий підхід лише перешкоджатиме зусиллям міжнародної спільноти щодо спільного розв'язання проблеми шляхом діалогу та співпраці», — йдеться в заяві міністерства Reuters.
Раніше Пекін заперечував заяви уряду США та інших про те, що він використовував хакерів для злому іноземних комп’ютерних систем.
Lumen Technologies відмовилися від коментарів, а Verizon і AT&T не відразу відповіли на запити про коментарі.
Журнал повідомляє, що атаку здійснила китайська хакерська група з метою збору розвідданих. Американські дослідники охрестили його "Соляним тайфуном".
Раніше цього року правоохоронні органи США розбили велику китайську хакерську групу на прізвисько «Flax Typhoon» через кілька місяців після протистояння Пекіну щодо масового кібершпигунства в рамках кампанії під назвою «Volt Typhoon».
Джерело матеріала
loader