З Криму евакуйовано родину українського офіцера, яку переслідувала ФСБ
З Криму евакуйовано родину українського офіцера, яку переслідувала ФСБ

З Криму евакуйовано родину українського офіцера, яку переслідувала ФСБ

Загін спеціальної розвідки «Янголи» евакуював з тимчасово окупованого Криму родину офіцера Військово-морських Сил. Сім'ю переслідувала ФСБ РФ. Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.   

Деталі спецоперації

Зазначається, що сім'ї офіцера довелося покинути півострів через переслідування з боку Федеральної служби безпеки Росії.

«18 вересня всю родину з чотирьох осіб - батьків офіцера, сестру та неповнолітню племінницю – затримали окупанти. Три дні їх незаконно утримували, психологічно тиснули та погрожували тортурами. Таким чином окупанти планували схилити до співпраці українського офіцера», –йдеться у повідомленні.

20 вересня родину тимчасово відпустили за умови, що протягом п’яти наступних днів український військовий вийде на зв’язок зі співробітниками ФСБ. А інакше його родині погрожували багаторічним ув’язненням.

Однак офіцер доповів про ситуацію командувачу ВМС ЗС України Олексію Неїжпапі. Тоді у ВМС вирішили залучити до планування та проведення спецоперації загін спеціальної розвідки ВМС «Янголи».

«Операція була спланована у режимі цілковитої таємності у стислі терміни та успішно реалізована. Сім'ю евакуювали фактично з-під носа в окупантів», – наголосили у ВМС.

У пресслужбі додали, що загалом «Янголи» вже евакуювали 73 людини – як цивільних, так і військовослужбовців. 

Джерело матеріала
loader
loader