Amazon скоротить тисячі менеджерів для підвищення операційного прибутку
Amazon скоротить тисячі менеджерів для підвищення операційного прибутку

Amazon скоротить тисячі менеджерів для підвищення операційного прибутку

Компанія Amazon розглядає можливість звільнення близько 14 000 менеджерів у рамках стратегічної оптимізації. За оцінками Morgan Stanley, це рішення може підвищити операційний прибуток компанії на 3-5% та заощадити від 2.1 до 3.6 мільярдів доларів.

Про це повідомив у меморандумі CEO Енді Джасі.

Він заявив про намір збільшити пропорцію фахівців до менеджерів на 15% до кінця першого кварталу 2025 року.

Згідно з оцінками, менеджерські посади займають близько 7% працівників Amazon, що складає близько 105,770 осіб. До початку наступного року їх кількість може знизитися до 91,936.

Компанія Amazon вже підтвердила, що збільшила число менеджерів протягом останніх років та вважає, що зараз на часі провести структурні зміни для покращення корпоративної культури та організаційної ефективності.

Яка частка звільнених фахівців дотична до IT, наразі невідомо.

В листопаді 2022-го компанія також анонсувала масштабні звільнення на понад 10 000 робочих місць, серед яких були й розробники Alexа, а в березні 2023 року скоротили ще 9 000 фахівців, зокрема рекрутерів та фахівців відділу кадрів.

Крім того, починаючи з наступного року, американська компанія Amazon вимагатиме від працівників повернутися до постійної роботи в офісах п’ять днів на тиждень.

А стратегія Amazon встановити низькі ціни на динаміки Echo та інші розумні пристрої з голосовим помічником Alexa у сподіванні, що вони в перспективі принесуть прибуток, не виправдалася.

Джерело матеріала
loader