Два види грипу вже в Україні: медики б'ють на сполох
Два види грипу вже в Україні: медики б'ють на сполох

Два види грипу вже в Україні: медики б'ють на сполох

Цього року в Україні очікують циркуляцію двох штамів грипу — типу А та типу В. Обидва віруси є серйозною загрозою для здоров'я і можуть призвести до ускладнень. Для запобігання захворюванню в країні вже доступна вакцина, яка захищає від обох штамів.

Всього в Україні планують використовувати близько 280 тисяч доз вакцини. Про це розповів Олександр Заїка, керівник Національної програми з імунізації. За його словами, епідсезон грипу традиційно починається у жовтні й триває до травня.

Грип

Щороку в Україні активізуються певні штами вірусу грипу, а також інші респіраторні інфекції. Тому саме зараз час подумати про профілактику, адже специфічного лікування грипу не існує, а хвороба може спричинити серйозні наслідки. Особливо це стосується людей похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання.

Заїка наголосив, що вакцинація є найефективнішим способом захиститися від грипу. Вона особливо важлива для літніх людей і тих, хто має проблеми зі здоров’ям, адже вони вразливіші до ускладнень.

Цьогоріч, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, в нашому регіоні будуть циркулювати саме два штами грипу — А та В. Обидва типи однаково небезпечні і можуть викликати серйозні ускладнення, тому важливо вчасно зробити щеплення.

Щеплення від грипу, фото: кадр з відео

Варто пам'ятати, що вакцинація від грипу в Україні не є обов’язковою і не входить до календаря щеплень. Вакцини не закуповуються за кошти державного бюджету, тому їх можна придбати в аптеках та вакцинуватися у свого сімейного лікаря.

Раніше ми повідомляли, як захиститися під час сезонних хвороб?

Україною ширить нова небезпечна загроза- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader