Експорт нафти з Росії зростає до рекордних обсягів
Експорт нафти з Росії зростає до рекордних обсягів

Експорт нафти з Росії зростає до рекордних обсягів

Постачання сирої нафти з Росії зросло до найвищого рівня за три місяці, оскільки нафтопереробні заводи країни завершили сезонне технічне обслуговування, що зробило більше нафти доступним для експорту. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Середні чотиритижневі обсяги вантажів досягли приблизно 60 тисяч барелів на день на тижні до 6 жовтня, що є найбільшим показником з початку липня. Водночас переробка нафти в Росії протягом вересня знизилася до найнижчого рівня з червня через роботи на нафтопереробних заводах.

Цей ріст обсягів поставок відбувся, незважаючи на зменшення експорту з балтійських та азійських портів протягом минулого тижня. Виробництво сирої нафти в Росії також впало нижче цільового показника країни відповідно до угоди ОПЕК+ у минулому місяці.

Фінансові показники

Загальна вартість експорту російської сирої нафти зменшилася до 1,54 мільярда доларів за тиждень до 6 жовтня, порівняно з 1,68 мільярда доларів у період до 29 вересня. Падіння щотижневих поставок частково компенсувалося зростанням середніх цін на російську нафту. Ціни зросли через загальний підйом глобальних бенчмарків, зокрема через побоювання ринку щодо можливих порушень поставок нафти з Близького Сходу через ескалацію конфлікту між Іраном та Ізраїлем.

Економічна ситуація

Державні доходи Росії від нафти показали незначне зростання у вересні, яке стало можливим завдяки зусиллям нафтових виробників. Уряд РФ компенсував зниження енергетичних цін, скоротивши на половину щомісячні субсидії для виробників сирої нафти, що свідчить про адаптацію до складних умов на світовому ринку.

Джерело матеріала
loader
loader