Офіс Генпрокурора завершив розслідування щодо Вербицького
Офіс Генпрокурора завершив розслідування щодо Вербицького

Офіс Генпрокурора завершив розслідування щодо Вербицького


Усі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування, були направлені до НАБУ, відповідно до запиту детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького.

Офіс генерального прокурора завершив службове розслідування щодо колишнього заступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Про це  генеральний прокурор Андрій Костін в інтерв’ю Суспільному.

Результати розслідування передані в НАБУ.

“Стосовно службового розслідування, яке було розпочато, воно завершено. І всі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування, були направлені до НАБУ, відповідно до запиту детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького”, – зауважив Костін.

Також він додав що 8 жовтня Вербицький написав заяву про звільнення з органів прокуратури, яку Костін підписав.

Раніше Костін повідомив про проведення службового розслідування щодо Вербицького. Тоді він заявив, що його заступник “веде низку резонансних проваджень, фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні або звільненні”. Також Вербицького відсторонили від виконання обов’язків.

Як відомо, Дмитро Вербицький став фігурантом двох журналістських розслідувань проєкту Схеми. У першому стверджувалось, що він живе у київському котеджному містечку Коник у таунхаусі. Цей будинок ушестеро дешевше від ринкової вартості придбав його племінник за довіреністю для одеського бізнесмена.

У другому йшлося про, як стверджується, дівчину Вербицького – Христину Ільницьку. За даними Схем, у 2024 році Ільницька стала власницею нового Porsche і триповерхового котеджу також у Конику, а їхня загальна вартість становить щонайменше 52 млн грн, попри те що її сукупний дохід за останні десять років становив трохи більше ніж 360 тисяч гривень.

Тоді Вербицький заявив, що не допомагав Ільницькій фінансово, але не спростував, що перебуває з нею у стосунках, щоправда, зазначивши, що вони не мають сімейного характеру.

Вже 1 липня стало відомо, що Вербицького звільнено з посади.



Теги за темою
розслідування Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader