Вибори у США: Трамп скоротив відставання від Гарріс до 3%
Вибори у США: Трамп скоротив відставання від Гарріс до 3%

Вибори у США: Трамп скоротив відставання від Гарріс до 3%

Розрив між кандидатами у президенти США скоротився від 6% до 3%: станом на зараз Камалу Гарріс підтримують 46% електорату, Дональда Трампа – 43%.

Про це свідчать останні соціологічні опитування, проведені Reuters/Ipsos, передає Укрінформ.

«Демократка Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з мінімальними трьома відсотковими пунктами – 46% проти 43%», - зазначається в результатах опитування.

При цьому підкреслюється, що похибка становить все ті ж 3%.

Респонденти назвали головною проблемою економіку, причому 44% сказали, що Трамп має кращий підхід до проблеми «вартості життя», ніж Гарріс, яка отримала 38%. Водночас виборці з перевагою 42% до 35% вважають, що чинна віцепрезидентка є кращим кандидатом для подолання розриву між заможними та пересічними американцями.

Крім того, виборці відреагували на заяви Трампа щодо загрози з боку іммігрантів. Попри те, що провідні ЗМІ та науковці спростували ці твердження, в останньому опитуванні близько 53% виборців заявили, що «іммігранти, які перебувають у країні нелегально, становлять небезпеку для громадської безпеки». І лише 41% зазначили що не погоджуються з цим. Ще кілька місяців тому в опитуванні Reuters/Ipsos виборці розділилися з цього питання майже порівну: 45% проти 46%.

Як повідомлялося, у опитуванні Reuters/Ipsos, проведеному 20-23 вересня, Дональд Трамп відставав від Камали Гарріс на шість пунктів.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader