На Донеччині з початку року відновили роботу майже 1,9 тисячі енергооб’єктів
На Донеччині з початку року відновили роботу майже 1,9 тисячі енергооб’єктів

На Донеччині з початку року відновили роботу майже 1,9 тисячі енергооб’єктів

З початку 2024 року енергетики ДТЕК Донецькі електромережі відновили роботу майже 1,9 тис. енергооб’єктів, та повернули світло в оселях 2 млн жителів Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у ДТЕК.

«З початку цього року фахівці енергокомпанії відновили роботу майже 1,9 тис. енергооб’єктів. Головна мета енергетиків – попри війну робити все можливе, щоб у жителів Донеччини було світло», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку року фахівці ДТЕК Донецькі електромережі відновили майже 879 км ліній електропередачі різного класу напруги, пошкоджених через бойові дії. Найчастіше через обстріли руйнуються повітряні лінії електропередачі. Деякі з них енергетикам доводилося відновлювати десятки разів. Так, лінію-«рекордсмена» на одному із найгарячіших напрямків Донеччини енергетики лагодили вже понад 30 разів за 8 місяців.

На Донеччині з початку року відновили роботу майже 1,9 тисячі енергооб’єктів - Фото 1

«Щоденно на Донеччині пошкоджуються десятки ліній різного класу напруги.  Ми продовжуємо робити усе можливе для відновлення енергоінфраструктури, часто поблизу лінії фронту та під обстрілами. З початку року ми відновили світло в оселях 2 млн жителів області», - підкреслили в компанії.

Енергетики роблять все можливе, щоб максимально швидко усувати пошкодження, та починають роботи, щойно отримують дозвіл та доступ до місця пошкодження від ЗСУ та ДСНС. Однак їхня робота залишається небезпечною – з початку року відновлювальні бригади близько 20 разів потрапляли під обстріли, і було поранено шість енергетиків, констатували в ДТЕК.

Як повідомлялося, Донеччинаперебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

Фото: ДТЕК

Джерело матеріала
loader
loader