Росія залишається прямою загрозою для Фінляндії - президент
Росія залишається прямою загрозою для Фінляндії - президент

Росія залишається прямою загрозою для Фінляндії - президент

Росія залишається прямою загрозою як для Фінляндії, так і для всього Північноатлантичного альянсу, що потребує чіткої координації дій країн-союзниць.

Про це заявив президент Фінляндії Александр Стубб у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія залишаються для Альянсу та Фінляндії найбільшою прямою та суттєвою загрозою, як у Європі, так і за її межами. Росія зараз веде два види війни. Перша – це кінетична війнав Україні, де вони (росіяни – ред.), схоже, не мають жодних обмежень щодо порушень міжнародного права, вбиваючи безневинних людей. Інша війна, яку веде Росія, - гібридна. Переконаний, що ми маємо ментально підготуватися до посилення ворожих дій у кіберпросторі, у поширенні дезінформації, випадків застосування інформаційної зброї та до актів саботажу. Важливо, щоб ми, як союзники, з’ясовували факти та мали спільні лінії комунікації», - наголосив фінський лідер.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Марк Рютте також відзначив посилення активності кампанії, яку Росія веде проти країн Альянсу.

«У цьому сенсі я вітаю новий санкційний режим Європейського Союзу, який спрямований саме проти гібридних загроз. У нинішньому непередбачуваному світі ми стоїмо разом, щоб захищати наші цінності та наші демократичні системи», - наголосив Рютте.

Як повідомлялося, Рада ЄС оголосила про запровадження нового санкційного режиму проти осіб і установ, які причетні або отримують користь від гібридних атак Росії проти ЄС, його країн-членів та проти країн-партнерів.

Фото: Getty Images

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader