Рада розгляне заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років
Рада розгляне заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років

Рада розгляне заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років


Комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки затвердив версію законопроекту 11379-д, яку завтра винесуть на голосування у парламенті.

Верховна Рада вже завтра, 9 жовтня, розгляне в другому читанні законопроект про заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років. Водночас документ не міститиме важливу норму про демобілізацію. Про це нардеп Олексій Гончаренко у вівторок, 8 жовтня.

Так, Комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки затвердив версію законопроекту 11379-д, яку завтра винесуть на голосування у парламенті.

“Вони прибирають з цього документа положення про право на звільнення для мобілізованих”, – уточнив Гончаренко.

Як зауважив нардеп, у комітеті хочуть розробити новий законопроект, який містив би механізм для звільнення зі служби обмежено придатних до 25 років.

Водночас Гончаренко прогнозує, що завтра Рада підтримає законопроект у другому читанні і це остаточно зупинить мобілізацію обмежено придатних у віці від 18 до 25 років.

Нагадаємо, раніше Командування Сухопутних військ Збройних сил України ухвалило директиву, що забороняє мобілізацію обмежено придатних громадян віком до 25 років.

3 вересня Верховна Рада підтримала в першому читанні доопрацьований законопроєкт, який усуває правову колізію, що дозволяє мобілізувати військовозобов’язаних віком до 25 років. Законопроєкт також вирішує питання мобілізованих до 25 років: вони можуть бути звільнені з військової служби в запас, якщо не виявили бажання продовжити службу.



Теги за темою
Законопроект голосування
Джерело матеріала
loader
loader