1000 євро за рік роботи: українців заохочують шукати роботу
1000 євро за рік роботи: українців заохочують шукати роботу

1000 євро за рік роботи: українців заохочують шукати роботу

У Німеччині уряд вирішив запровадити новий стимул для одержувачів допомоги з безробіття (Bürgergeld), щоб заохотити їх знайти роботу та утриматися на ній протягом року. План передбачає виплату премії в розмірі 1000 євро тим, хто зможе пропрацювати щонайменше рік.

Міністерство економіки, яке очолює Роберт Хабек, підтримує таку ініціативу, вважаючи її важливим кроком для посилення економіки та боротьби з дефіцитом робочої сили.

Ця "стартова підтримка" розглядається як додатковий мотив для громадян, які отримують соціальну допомогу, активно шукати роботу і залишатися на ній. Ініціатива спрямована на те, щоб зменшити залежність від державної допомоги та покращити соціально-економічний стан громадян.

Однак така пропозиція викликала різку критику з боку політичних опонентів. Представники Християнсько-соціального союзу назвали цю премію "знущанням" над людьми, які вже роками працюють без додаткових фінансових стимулів. Генеральний секретар ХСС Мартін Хубер заявив, що премія ставить під сумнів соціальну справедливість і створює негативні настрої серед тих, хто стабільно працює і не отримує таких додаткових виплат. Він також зазначив, що така система може підірвати соціальну сферу, створюючи конфлікти між працівниками.

заробітчани у Європі, фото Pxhere

З іншого боку, політики з партії "Зелені" також не висловлюють одностайної підтримки ініціативи. Деякі з них вважають, що більшість одержувачів допомоги і так готові працювати, якщо мають для цього можливість, і додаткові стимули не є вирішальним фактором для їхнього працевлаштування. Водночас Вільна демократична партія пропонує тимчасово призупинити впровадження цієї премії, враховуючи зростаючі бюджетні витрати.

Попри різні погляди на цю ініціативу, уряд Німеччини зрештою погодився впровадити план, але разом із цим було додано й посилення штрафів для тих, хто відмовляється від роботи без об'єктивних причин. Міністерство економіки переконане, що такий підхід допоможе активізувати трудові ресурси країни, що вкрай необхідно в умовах поточного дефіциту робочої сили.

"Ми стимулюємо людей, щоб вони більше працювали. Це добре для економіки, тому що люди потрібні", – зазначили в міністерстві економіки Німеччини.

Раніше ми розповідали, що виплатять до 2500 гривень: як безробітним отримати допомогу

Також, Польща змінює систему виплат для біженців: родини з дітьми залишаться у скруті

Джерело матеріала
loader
loader