Дитячу лікарню у Броварах обладнали сонячними панелями
Дитячу лікарню у Броварах обладнали сонячними панелями

Дитячу лікарню у Броварах обладнали сонячними панелями

Дитячу лікарню у Броварах обладнали сонячними панелями для підвищення її енергоефективності.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"У Броварській дитячій лікарні завершено монтаж та введено в експлуатацію 108 сонячних панелей, загальною потужністю 585 Вт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт реалізували спільно місцева влада, Броварська багатопрофільна клінічна лікарня та польські партнери з благодійного фонду «Yellowblue Force Foundation». Відбір лікарні для проєкту здійснювало Міністерство охорони здоровʼя.

Дитячу лікарню у Броварах обладнали сонячними панелями - Фото 1

Сонячна електростанція була встановлена в межах програми «Світло для лікарень», яку втілює Yellowblue Force Foundation та ГО «Екоклуб».

Наразі, за даними МОЗ, понад 90 українських закладів охорони здоров’я вже мають сонячні станції з панелями. Загалом до кінця року передбачається оснащення 200 медзакладів сонячними станціями.

Також, як додали у міністерстві, у рамках закупівель Фонду енергетичної підтримки України Секретаріат Енергетичного Співтовариства у співпраці з менеджером проєкту «Urban Technology Alliance LP» оголосили три нові тендери на проєкти з відновлюваної енергетики в Україні. Роботи зі встановлення сонячних станцій проводитимуться у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни, Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що на Житомирщині, та Центрі первинної медико-санітарної допомоги Коцюбинської селищної ради на Київщині.

Загалом у рамках співпраці схвалено перелік із 40 закладів охорони здоров’я, в яких встановлять енергетичне обладнання. Наразі за цими об’єктами ведуться підготовчі роботи та найближчим часом буде оголошено інші тендери на проведення робіт.

Проєкти фінансуватимуться Фондом підтримки енергетики України у співпраці з Міністерством енергетики України та Міністерством охорони здоров’я України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства охорони здоровʼя, за час повномасштабного вторгнення Росія зруйнувала і пошкодила в Україні майже 1900 обʼєктів медзакладів.

Фото: МОЗ

Джерело матеріала
loader