Як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці
Як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці

Як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці

Правильна підготовка житла до опалювального сезону допоможе забезпечити комфорт та тепло, а також зменшити витрати на комунальні послуги. Про це йдеться у матеріалі видання "NV Life"

До старту опалювального сезону експерти радять зробити кілька кроків, які допоможуть забезпечити у квартирі тепло та затишок. Приємним бонусом також стануть нижчі рахунки за комуналку, зокрема за опалення.

Платіжки за опалення. Фото: скрін youtube

По-перше, слід перевірити вікна та двері. Щілини - це найпоширеніша причина втрати тепла, яку досить легко усунути, використовуючи герметик або замінити ущільнювачі. Додатково можна встановити поролонові або ущільнювачі тканини на двері.

Другий важливий крок – переконатися, що система опалення у житлі працює належним чином. Зокрема, варто перевірити радіатори, при необхідності спустити повітря.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Також не зайве зменшити втрати тепла через стіни. Найбільш простий спосіб – застосувати теплоізоляційні панелі або декоративні термозахисні матеріали.

Зменшити витрати на опалення допоможе встановлення терморегуляторів, щоб контролювати температуру у конкретному приміщенні. Це допоможе уникнути перегріву та відповідно переплати за тепло.

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

Крім того, варто приділити увагу системі вентиляції. Якщо вона працює неправильно, то до квартири може проникати холодне повітря. Це слід виправити, щоб уникнути додаткових витрат на опалення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, повинен зробити кожен: як убезпечити техніку від перепадів напруги під час відключення світла.

Джерело матеріала
loader