Юрген Клопп повертається до роботи у футболі: екснаставник Ліверпуля більше не тренуватиме
Юрген Клопп повертається до роботи у футболі: екснаставник Ліверпуля більше не тренуватиме

Юрген Клопп повертається до роботи у футболі: екснаставник Ліверпуля більше не тренуватиме

Влітку німецький тренер Юрген Клопп залишився без роботи. Спеціаліст пішов з Ліверпуля після майже дев'яти років роботи на чолі мерсисайдців.

Камбек Юргена

Сам Клопп зізнавався, що він вигорів і йому потрібна пауза у тренерській діяльності. Подейкували, що 57-річний наставник навіть завершив свою тренерську кар'єру.

Зрештою стало відомо, що з 1 січня 2025 року Юрген повертається до роботи у футболі, проте не в якості тренера. Німець стане глобальним керівником футболу в компанії "Ред Булл". Повідомляється, що Клопп вже підписав контракт із австрійською компанією.

В обов'язки спеціаліста буде входити консультування з питань тренерства, філософії гри, розвитку трансферів талантів та підбору головних тренерів клубів мережі "Ред Булл". Нині компанії належать сім команд:

  • Зальцбург (Австрія)
  • Ліферинг (Австрія)
  • Лейпциг (Німеччина)
  • Нью-Йорк Ред Булл (США)
  • Ред Булл Гана (Гана)
  • Ред Булл Брагантіно (Бразилія)
  • Ред Булл Бразіл (Бразилія)

Збірна – в пріоритеті

Термін дії угоди не уточнюється, але зазначається, що вона довгострокова. При цьому німець залишає за собою право розірвати контракт за однієї умови.

Клоппа вважають потенційним наступником Юліана Нагельсманна у збірній Німеччини. Якщо ж тренерська посада у Бундестім звільниться, Юрген матиме право звільнитися з "Ред Булл" заради неї.

Шалена кар'єра Клоппа

Нагадаємо, що Юрген за свою тренерську кар'єру керував Майнцем, дортмундською Боруссією та Ліверпулем. На чолі "джмелів" Клопп виграв два чемпіонства у Бундеслізі, Кубок та два Суперкубки країни, а також дійшов до фіналу Ліги чемпіонів.

Період в Ліверпулі був ще більш успішним. Разом із мерсисайдцями Юрген здобув вісім трофеїв, серед яких перемога в Лізі чемпіонів, золото АПЛ, Суперкубок УЄФА та Клубний чемпіонат світу.

Джерело матеріала
loader
loader