На Одещині встановлюють телекомунікаційні вежі, які блокуватимуть російські сигнали з Придністров’я
На Одещині встановлюють телекомунікаційні вежі, які блокуватимуть російські сигнали з Придністров’я

На Одещині встановлюють телекомунікаційні вежі, які блокуватимуть російські сигнали з Придністров’я

В Одеській області на кордоні з невизнаним Придністров’ям встановлюють телекомунікаційні вишки, які блокуватимуть російський теле- та радіосигнал. Зараз обладнання перебуває на стадії тестування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Детектор медіа з посиланням на телесюжет. 

«Цій проблемі вже багато років. Саме з території Молдови, частина якої перебуває під цілковитим контролем держави-агресора, жителі Одещиниотримували сигнали ворожого телебачення. І ось, нарешті, проблему почали вирішувати на державному рівні. Фахівці Державної служби спецзв’язку та захисту інформації встановлюють уздовж кордону спеціальні вежі, які блокують російські теле- та радіосигнали. Таких в області вже п’ятнадцять», — розповідають журналісти.

Жителька прикордонного села Кучурган у коментарі «Подробицям» повідомила, що тепер її телевізор ловить сигнал лише українських каналів, проте нещодавно, за її словами, «була геть інша ситуація» — з Придністров'я транслювалися російські мовники і місцеві дивилися всі телеканали підряд. «Так, люди дивилися не наше, люди дивилися саме російське, тому говорили, що оте, що сталося в Бучі, те, що сталося в Ірпені, — говорили, що це все постановочне. І завдяки цьому населення, яке споживало, продукт з Придністров'я, звичайно жило тим інформаційним полем, яке вливала сюди Росія», — каже жінка.

У місцевій райадміністрації журналістам пояснили, що йдеться про аналогове мовлення, яким і досі, особливо в сільській місцевості, користується чимало людей. Такий сигнал, зазначається у сюжеті, приймається «не те що простими антенами, а навіть звичайною проволокою, навіть гвоздя в стінку забив — і все».

Представник райадміністрації підтверджує: «Дуже потужний сигнал іде з Придністров'я, дуже потужний. Скоріш за все, він розрахований на те, щоб накривати і саме прикордонні райони України. І люди, коли це чують, вони… Ну, деякі розуміють, а деякі починають цьому вірити. Цього не повинно бути, та і все».

Саме тому в рамках проєкту «Український сигнал» фахівці Державної служби спецзв'язку та захисту інформації почали блокувати ворожі теле- та радіотрансляції, йдеться в сюжеті журналістів ТСН.

Як повідомлялось, в Одеській області уздовж кордону з Придністровськими регіоном Молдови встановлюють 13 веж для блокування російського телесигналу.

Фото з сайту detector.media

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader