На Запорізькому напрямку росіяни стягують штурмові групи під Роботине та Приютне
На Запорізькому напрямку росіяни стягують штурмові групи під Роботине та Приютне

На Запорізькому напрямку росіяни стягують штурмові групи під Роботине та Приютне

Армія РФ зосереджує на передових позиціях поблизу населених пунктів Роботине та Приютне Запорізької області особовий склад штурмових груп, однак наразі створення наступальних угруповань нашою розвідкою не виявлено.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі заявив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

"Щодо того, чи почали (російські війська - ред.) вже свої більш активні штурмові дії на напрямках Запоріжжя - це біля Роботиного і біля Приютного. Наразі ще вони не розпочали ці штурми, але хочу сказати, що ворог зосереджує вже на передових позиціях особовий склад цих штурмових груп", - сказав він.

За його словами, ворог проводить рекогностування та розвідувально-пошукові дії задля виявлення вогневих засобів. Також орієнтовно через три-п'ять днів або тиждень можуть розпочатися ворожі штурмові дії малими групами піхоти.

"Наразі створення наступальних угруповань нашою розвідкою не виявлено. Зараз ці штурмові групи формуються з тих російських частин і з'єднань, які діють на цьому напрямку. Зокрема, це мотострілецькі підрозділи й підрозділи їхніх десантно-штурмових військ. Там, крім того, створюються ще такі підрозділи, які будуть проводити закріплення. Тобто, штурмова група у складі невеликих груп піхоти від п'яти до 10 людей. Вони будуть здійснювати штурми, а за ними далі будуть йти групи закріплення, які будуть тримати вже ці захоплені позиції", - додав речник.

Він зазначив, що ситуація на півдні загалом складна через щодобові ворожі обстріли. Окупанти завдають щонайменше 200-250 артилеристських обстрілів, б'ють ракетами, застосовують авіацію, безпілотні літальні апарати та проводять штурмові дії.

Як повідомляв Укрінформ, на напрямку Роботиного Запорізької області російські війська можуть незабаром розпочати штурмові дії.

Фото: ЗСУ

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader