Обминають десятою дорогою: чому французи не сидять у телефонах
Обминають десятою дорогою: чому французи не сидять у телефонах

Обминають десятою дорогою: чому французи не сидять у телефонах

Франція відома своєю вишуканою культурою, однак, як з'ясувалося, у ній є і серйозні обмеження.

У сучасному світі мало хто може уявити своє життя без смартфона. Однак у французів, як з'ясувалося, ставлення до постійного використання телефонів більш негативне.

Уже на ранніх етапах розвитку французькі діти вчаться жити без смартфонів. Відповідно до французького законодавства, мобільні телефони, планшети і смартгодинники заборонені у школах і коледжах, вавіть під час позашкільних заходів, таких як екскурсії.

Дослідження Лондонської школи економіки, про яке пише Massachusetts Institute of Technology проведене у 2020 році, показало, що діти у Франції віком від 9 до 17 років використовують смартфони рідше, ніж їхні однолітки з 18 інших європейських країн.

Більше того - у Франції політики продовжують обговорювати питання вікових обмежень для використання смартфонів і соціальних мереж. Нещодавно спеціальний комітет подав рекомендації, що пропонують заборонити мобільні телефони для дітей молодше 11 років, обмежити доступ до інтернету до 13 років і заблокувати доступ до соцмереж для дітей до 15 років.

У Франції неприпустимо сидіти в телефоні не лише дітям. Під час зустрічей з друзями або за сімейною вечерею побачити телефон у французів в руках майже неможливо . Винятком може бути тільки швидкий пошук важливої інформації, наприклад, під час палких обговорень політики або культури.

Згідно зі звітом, смартфони негативно впливають на сон, сприяють малорухомому способу життя, що веде до ожиріння, а також погіршують зір. Надмірне використання телефонів несе шкоду не лише для окремих людей, але й для суспільства в цілому.

Що таке Massachusetts Institute of Technology?

Massachusetts Institute of Technology - Массачусетський технологічний інститут, що є приватним дослідницьким університетом у Кембриджі. Массачусетський технологічний інститут, заснований у 1861 році, зіграв значну роль у розвитку багатьох галузей сучасної техніки та науки, пише Вікіпедія.

Інші новини про культурні особливості європейський країн:

Джерело матеріала
loader