У Туреччині заблокували месенджер Discord
У Туреччині заблокували месенджер Discord

У Туреччині заблокували месенджер Discord

Влада обмежила доступ до месенджера через онлайн-залякуваннях і шантажі неповнолітніх.

У Туреччині 9 жовтня влада обмежила доступ до месенджера Discord після тривалих дискусій про роль платформи в онлайн-залякуваннях і шантажі неповнолітніх. На сайті турецького управління інформаційних технологій та комунікацій вже з’явилася картка про блокування в країні доступу до платформи Discord. Про це повідомило Türkiye Today.

За словами міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіра Уралоглу, на вихідних відбулися обговорення з міністерствами внутрішніх справ, юстиції та сім’ї, соціальних служб, щоб оцінити ризики, пов’язані з Discord.

«Ми не хочемо займати заборонну позицію, але ми без вагань будемо використовувати всі повноваження, необхідні для захисту нашої молоді», — сказав Уралоглу агентству Anadolu.

Discord потрапив під пильну увагу влади Туреччини після серії тривожних інцидентів за участю неповнолітніх. Нещодавно в соцмережах з’явилися повідомлення, в яких хвалили 19-річного чоловіка, який убив двох жінок під час жорстокого нападу. Це спричинило появу публікацій у соцмережі Х з вимогою вжити заходів до програми обміну повідомленнями з популярним хештегом #DiscordKapatılsın.

Суспільний резонанс лише посилився, коли у Discord виявили відео та повідомлення, які показують, як неповнолітніх шантажують на гроші та змушують до самоушкоджень.

Дебати навколо Discord перегукуються з аналогічним випадком на початку цього року, коли турецька влада заблокувала доступ до популярної серед дітей та підлітків ігрової онлайн-платформи Roblox, після того, як з’явилися звинувачення про інциденти з жорстоким поводженням з дітьми.

Нагадаємо, напередодні регулятор зв’язку «Роскомнадзор» заблокував у РФ месенджер Discord у зв'язку з порушенням російського законодавства.

Фото: Discord / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader