Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей, серед них 40 іноземців
Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей, серед них 40 іноземців

Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей, серед них 40 іноземців

Україна успішно вивезла з Лівану ще 68 людей. Серед них 28 українців та 40 іноземців, інформує Telegram Головного управління розвідки Міноборони України.

– 9 жовтня за дорученням президента України Володимира Зеленського здійснено четвертий етап евакуації з Лівану, де погіршилася безпека та економічна ситуація. Врятовано українців та громадян ще 7 держав світу. Операцію провели співробітники ГУР та Міністерства закордонних справ України, - зазначили у відомстві.

Як розповіли у розвідці, літак з аеропорту Бейрута вже приземлився у польському Жешуві: евакуйовано 28 українців - 19 дорослих та 9 дітей. Вони вже прямують до України. Також вдалося забрати двох собак.

У рамках місії наша держава допомогла залишити Ліван і для 40 іноземців із 7 країн світу – 26 дорослим та 14 дітям. Це 8 громадян Молдови, 6 громадян Аргентини, 6 Мексики, 5 Чехії, 2 Колумбії та 12 громадян Лівану.

  • У серпні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна одна з перших країн світу евакуювала своїх громадян з Лівану.
  • 4 вересня Україна евакуювала з Лівану 25 громадян України – 14 жінок та 11 дітей. Евакуацію організували та провели ГУР Міноборони та Міністерство закордонних справ України.
Джерело матеріала
loader
loader