Зеленський цього тижня зустрінеться з Папою Римським
Зеленський цього тижня зустрінеться з Папою Римським

Зеленський цього тижня зустрінеться з Папою Римським

Папа Римський Франциск зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю вранці. Про це з посиланням на Ватикан пише Reuters.

Востаннє Франциск бачився із Зеленським на полях саміту «Великої сімки» (G7) на півдні Італії влітку цього року. Вони також зустрічалися у Ватикані в грудні 2023 року.

Як зазнають журналісти, очікується, що Зеленський також проведе переговори з прем'єр-міністром Італії Джорджо Мелоні під час свого перебування в Римі.

У березні Франциск викликав обурення серед українців, коли запропонував Україні мати мужність «білого прапора» для переговорів про припинення війни з Росією. Натомість Зеленський відкинув зауваження Папи як «віртуальне посередництво» на відстані.

Як зазначав директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні, Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України. Так пояснював його слова про білий прапор .

Нещодавно понтифік Франциск у Ватикані після богослужіння у своїй проповіді закликав молитися за народи, які страждають від війни. Згадав він і про Україну, назвавши її «мученицькою».

Як відомо, Папа Римський провів 14 червня двосторонні переговори зі світовими лідерами на саміті країн «Великої сімки» (G7) в Італії. Зокрема, він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело матеріала
loader
loader