Чим помити вікна, щоб вони довго залишалися чистими - що додати у воду
Чим помити вікна, щоб вони довго залишалися чистими - що додати у воду

Чим помити вікна, щоб вони довго залишалися чистими - що додати у воду

Усього два інгредієнти, і ви забудете про пил і розводи.

Миття вікон - важливий етап у підтримці чистоти в будинку, особливо перед настанням зими. Щоб вікна довго залишалися чистими і на них не осідав пил, потрібно правильно підібрати склад для миття. Ми детально розповімо, що краще додати у воду для миття вікон, щоб вони залишалися прозорими надовго.

Що додати у воду під час миття вікон, щоб не сідав пил?

Багато господинь використовують народні засоби для досягнення ідеального блиску вікон, пише портал На пенсії. Ось кілька перевірених способів:

Марганцівка і кондиціонер для білизни. Одним із секретів є додавання невеликої кількості марганцівки у воду - досить невеликої щіпки, щоб вода стала світло-рожевою. Цей засіб не тільки відмінно очищає скло, а й дезінфікує його. Для того щоб вікна довше залишалися чистими, можна додати пів ковпачка кондиціонера для білизни. Він створить тонку плівку на поверхні скла, захищаючи його від осідання пилу.

Оцет. Професійні мийники вікон нерідко додають у воду оцет. Розчин з оцту і води (1 частина оцту на 3 частини води) допомагає видалити плями і жирні сліди. Крім того, оцет має антистатичний ефект, що запобігає швидкому осіданню пилу.

Що за проєкт "На пенсії"?

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". Доступною мовою висвітлюємо питання пенсії, пенсійного забезпечення, пільг, субсидій в Україні, а також про життя пенсіонерів, повідомляє "На пенсії".

Нашатирний спирт. Якщо вас цікавить, чим помити вікна, щоб вони довго залишалися чистими, можна використовувати розчин із нашатирним спиртом. На 1 літр води додайте одну столову ложку нашатирю. Цей склад допоможе позбутися сильних забруднень і зробить вікна блискучими.

Що професійні мийники вікон додають у воду?

Професіонали використовують більш концентровані склади для миття вікон. Ось що вони додають у воду:

Як відмити холодильник всередині інфографіка
Як відмити холодильник всередині інфографіка / Главред

Чим помити вікна, щоб довго залишалися чистими?

Для того щоб вікна залишалися чистими тривалий час, важливо не тільки правильно підібрати мийний засіб, а й дотримуватися техніки миття. Ось кілька порад:

Використовуйте м'які ганчірки або губки, щоб не пошкодити скло.

Після миття обов'язково протріть вікна насухо за допомогою мікрофібри, щоб уникнути розводів.

Мити вікна краще в хмарну погоду, щоб сонце не висушувало розчин занадто швидко і не залишало слідів.

Джерело матеріала
loader
loader