Довічне ув’язнення отримав бойовик «військової комендатури ДНР»
Довічне ув’язнення отримав бойовик «військової комендатури ДНР»

Довічне ув’язнення отримав бойовик «військової комендатури ДНР»

Довічне ув’язнення за матеріалами СБУ отримав бойовик, який воював проти Сил оборони України на східному фронті.

Про це Управління СБУ в Черкаській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного строку засуджено ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на Донеччині. Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). За вчинені злочини суд призначив зраднику довічне позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається в матеріалах справи, засудженим є уродженець захопленого м. Єнакієво, що на Донеччині. Від початку повномасштабного вторгнення РФ він добровільно вступив на службу до підрозділу «військової комендатури» так званої «ДНР».

Довічне ув’язнення отримав бойовик «військової комендатури ДНР» - Фото 1

З перших днів ведення війни зловмисник надавав допомогу загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, зокрема у м. Горлівка.

Він здійснював контроль військової дисципліни в окупаційних підрозділах. У взаємодії з МНС РФ виконував завдання щодо цивільної оборони та забезпечував паспортний режим і охорону громадського порядку.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зрадник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник «генпрокурора ЛНР» підозрюється в порушенні законів війни.

Теги за темою
Бойовики
Джерело матеріала
loader