Інтернет-архів виведено з ладу через DDoS-атаки
Інтернет-архів виведено з ладу через DDoS-атаки

Інтернет-архів виведено з ладу через DDoS-атаки

Цього тижня Інтернет-архів зазнав серії DDoS-атак, які вивели сервіс з ладу. Видання The Verge помітило спливаюче вікно на сайті учора, коли онлайн-база даних вийшла з ладу. З того часу спливаюче вікно зникло, але сайт наразі недоступний.

За словами дослідника безпеки Троя Ханта, DDoS-атака сталася якраз тоді, коли Інтернет-архів готувався оприлюднити інформацію про попередній злом свого сайту, в результаті якого було викрадено понад 31 мільйон записів. Хант, який керує сервісом hasibeenpwned, сказав, що час цих двох атак «повністю збігається» і що, ймовірно, до них причетні «кілька сторін». «Це явно не одна атака», – написав він.

Засновник Internet Archive Брюстер Кале (Brewster Kahle) публікує оновлену інформацію про атаки на X. Остання новина полягає лише в тому, що команда намагається повернути сайт в онлайн. Відповідальність за атаки взяла на себе DDoS-організація, відома як Blackmeta, з заплутаним повідомленням про те, що платформа «належить США».

Internet Archive – це некомерційна організація зі штаб-квартирою в Сан-Франциско, яка надає безплатний доступ до великої бібліотеки програмного забезпечення та медіа, а також хостинг веб-архіву Wayback Machine. У повідомленні також міститься посилання на викрадені записи з позначкою «HIBP», що вказує на сайт Ханта, який відстежує скомпрометовані акаунти.

Це не перший випадок, коли архів стає мішенню DDoS-атак, але цьоготижневі атаки є останніми в низці поганих новин для Інтернет-архіву. Платформа веде судову тяганину за авторські права на електронні книги й нещодавно програла апеляцію в Апеляційному суді США другого округу.

Джерело матеріала
loader
loader