Країни Веймарського трикутника обурені риторикою уряду Грузії щодо ЄС
Країни Веймарського трикутника обурені риторикою уряду Грузії щодо ЄС

Країни Веймарського трикутника обурені риторикою уряду Грузії щодо ЄС

Німеччина, Франція та Польща заявили про підтримку демократичних і європейських прагнень грузинського народу та висловили обурення щодо риторики грузинського уряду на адресу ЄС.

Про це йдеться у спільній заяві глав МЗС країн Веймарського трикутника, передає Укрінформ.

«Ми з дедалі більшим занепокоєнням відзначаємо все агресивнішу риторику щодо ЄС та його держав-членів. ЄС не потерпить поширення владою Грузії неправдивих наративів про європейські позиції і політику», - йдеться у заяві.

Глави МЗС трьох країн відзначають посилення негативних тенденцій у Грузії, зокрема, набрання чинності так званим Законом про прозорість, законодавчі зміни, що обмежують права ЛГБТІ-людей, а також напади на громадські організації та незалежних журналістів.

Міністри закликали уряд Грузії змінити поточний курс.

«На карту поставлено обсяг і глибину відносин і співпраці між ЄС і Грузією. Ми очікуємо, що грузинська влада забезпечить, щоб майбутні вибори у Грузії були вільними та чесними і відповідали рекомендаціям Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), зокрема можливість проведення вільної та безпечної виборчої кампанії», - йдеться у заяві.

Політики висловили сподівання, що грузинський уряд знову візьме на себе зобов’язання щодо реалізації пріоритетів реформ, визначених статусом країни-кандидата на вступ до ЄС. У ЄС готові й надалі підтримувати грузинське суспільство на шляху до європейського майбутнього, допомагати зміцненню суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів, підкреслюється в заяві.

Як повідомлялося, Європейський парламент закликав владу Грузії переглянути антидемократичні закони та повернутися на шлях європейської інтеграції та демократичного розвитку.

Теги за темою
Євросоюз Польша Німеччина Франція Грузія
Джерело матеріала
loader
loader