"Місця для всіх знайдуться": Кадиров попередив росіян про новий метод мобілізації на війну
"Місця для всіх знайдуться": Кадиров попередив росіян про новий метод мобілізації на війну

"Місця для всіх знайдуться": Кадиров попередив росіян про новий метод мобілізації на війну

Рамзан Кадиров анонсував новий підхід до боротьби з "проблемною молоддю" у Чечні. Він підкреслив, що молодих чеченців, для яких "жодних законів не писано", вже попереджали.

Чеченців будуть відправляти на фронт в Україні замість штрафів. Порушникам кримінальних статей буде доступний вибір — максимальний термін або ж служба на передовій. Про це 9 жовтня повідомив лідер Чечні Рамзан Кадиров.

Він провів нараду з силовиками, обговорення в тому числі стосувалось "проблемної молоді". Політик підкреслив, що молодих мешканців Чечні неодноразово закликали до зразкової поведінки, відповідної до традицій.

З його слів, "прогресивна частина чеченського суспільства" здебільшого навчається, займається спортом та шукає себе у різних сферах. Однак є й такі, хто вважає, що для них "жодних законів не писано".

"Молодь, що належить до цієї меншості, веде пустий, аморальний спосіб життя. Може дозволити собі припаркуватися будь-де, сісти за кермо, перебуваючи під впливом заборонених препаратів, порушувати ПДР, пишаючись цим, провокувати конфлікти", — зазначив Кадиров.

Він запевнив, що таких "бунтівників та порушників порядку" вже неодноразово попереджали про наслідки.

"Відтепер розмова з ними буде короткою. Не поважаєш закон — або за ґрати за максимальним терміном, або термін підписуй контракт і в зону СВО. Там ворогові й показуй свою хоробрість, зухвалість та лихацтво", — заявив лідер Чечні.

Він додав, що замість притягнення до адміністративної відповідальності також буде "доцільніше" відправляти порушників служити у ЗС РФ.

"З огляду на те, що ми формуємо новий полк чисельністю 2500 осіб, це буде доречно. Місця для всіх знайдуться", — запевнив Кадиров.

Нагадаємо, у Харківській області захопили в полон п’ять окупантів. Усі вони виявились колишніми в’язнями віком 29-42 роки. Влітку росіяни підписали контракти з Міноборони РФ, рішення мобілізуватись пояснили обіцянками щодо грошей та звільнення від покарання. Декому навіть обіцяли орден.

9 жовтня лідер Чечні Рамзан Кадиров офіційно оголосив трьом російським депутатам "кровну помсту". Він звинуватив політиків у плануванні своєї ліквідації.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader