Нарахування субсидії припиниться: українці отримали попередження
Нарахування субсидії припиниться: українці отримали попередження

Нарахування субсидії припиниться: українці отримали попередження

Житлову субсидію не перепризначать на опалювальний сезон деяким українцям. Таке попередження зробили у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

У Мінсоцполітики нагадали, що одним із критеріїв перепризначення субсидії є контроль за платіжною дисципліною одержувачів.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Таким чином, залишитися без допомоги на зимовий період можуть українці, які отримували субсидію, але використовували її не за призначенням та накопичили заборгованість за комунальні послуги.

Втім, громадяни, які опинилися в такій ситуації, все одно можуть відновити своє право на субсидію. Для цього потрібно сплатити борг або укласти договір про реструктуризацію та наново подати документи на допомогу.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Якщо регулярно сплачувати борг і не пропускати поточні платежі, можна розраховувати на субсидію. Тоді при зверненні за субсидією потрібно долучити копію договору про реструктуризацію з надавачем послуги", - пояснили у відомстві.

Українці можуть реструктурувати борг за комуналку на строк до 60 місяців, залежно від рівня доходів та суми заборгованості.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які документи подавати для оформлення субсидії на зиму: ПФУ нагадав правила.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.

Джерело матеріала
loader