ISW: Росіяни можуть посилити наступ на фронті в найближчі місяці через зміну погодних умов
ISW: Росіяни можуть посилити наступ на фронті в найближчі місяці через зміну погодних умов

ISW: Росіяни можуть посилити наступ на фронті в найближчі місяці через зміну погодних умов

Російське військове командування, ймовірно, наказало військам проводити відносно високі темпи механізованих наступальних операцій в Україні, щоб досягти значних тактичних успіхів до того, як восени багнисті ґрунти обмежать маневреність механізованих підрозділів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Погані погодні умови восени 2024 року і на початку зими 2024-2025 років, ймовірно, ускладнять і обмежать маневр як механізованих, так і піхотних підрозділів, але російські війська можуть намагатися зберегти свій послідовний наступальний тиск на сході України попри ці труднощі», - вважають аналітики.

На їхню думку, російське військове командування, ймовірно, прагне посилити механізовані наступальні дії, щоб дозволити російським військам просуватися через відкриті поля і закріпитися в прифронтових населених пунктах, які потім вони зможуть використовувати як плацдарм для підготовки і проведення наступу, спрямованого на досягнення оперативних цілей, таких як захоплення Курахового або Покровська.

Зазначається, що осінні погодні умови, ймовірно, також обмежать маневр російської піхоти, і російське військове командування сподівається, що механізоване просування, котрого їхні війська можуть досягти зараз, обмежить кількість відкритих полів, які російській піхоті доведеться перетинати після погіршення погодних умов.

Російські війська покладаються на невеликі піхотні групи, що просуваються лісосмугами на відкритих територіях від населеного пункту до населеного пункту, особливо в напрямку Покровська.

«Восени і взимку лісосмуги менше прикриватимуть російські піхотні групи, що зробить російських піхотинців більш вразливими до розвідки з українських безпілотників і тактичного вогню», - йдеться у звіті.

Російські війська вичерпали багато резервів, які вони створили для наступальної операції влітку 2024 року в Донецькій області, за оцінками ISW, триваючий російський наступ, ймовірно, досягне кульмінації у найближчі місяці.

Як повідомляв Укрінформ, колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що якби країни Альянсу надавали Україні зброю після початку російської окупації у 2014 році, то повномасштабної війни можна було б уникнути.

Джерело матеріала
loader
loader