Перші покращені БпЛА Vector вже надійшли до Сил оборони
Перші покращені БпЛА Vector вже надійшли до Сил оборони

Перші покращені БпЛА Vector вже надійшли до Сил оборони

ЗСУ отримали першу партію з 15 покращених розвідувальних дронів Vector від Intellias та німецького виробника дронів Quantum-SystemsКомпанії значно підвищили стійкість дронів до перешкод у глобальній супутниковій навігації.

У серпні 2024-го Intellias і Quantum-Systems оголосили про партнерство, в межах якого Intellias виплатила майже 4 млн грн на виробництво спеціальних захищених від перешкод GNSS антен в Україні. Ці антени встановили на 15 БПЛА Vector, які вже виконують розвідувальну роботу на фронті.

«Результати роботи удосконалених дронів Vector на полі бою – це найкраще підтвердження цінності нашої співпраці з Quantum-Systems. Об’єднавши зусилля, ми не лише підсилили захисників, але й підтримали українського виробника», Віталій Седлер, CEO і співзасновник Intellias

Важливість цього проєкту для посилення обороноздатності країни та розвитку українського виробництва завадозахищених антен підкреслюють і в Quantum-Systems. 

«Ми вдячні компанії Intellias за наш спільний проєкт, який зміцнив можливості військових по використанню системи Vector. Встановлені завадозахищені приймачі дозволяють пілотам отримувати точні координати місцеперебування БПЛА та цілей навіть в умовах подавлення сигналів GPS. Це важливий внесок у зміцнення обороноздатності країни та підсилення розвідувальних можливостей армії. А також – у підтримку українського виробництва відповідного обладнання”Дмитро Горлін, CTO Quantum-Systems

Що відомо про дрони Vector 

БпЛА Vector високо цінуються військовими за їхні технічні характеристики:

  • Вага дронів – 8,5 кг, 
  • розмах крил – 2,8 м, 
  • час перебування у повітрі – до 180 хвилин. 

Спеціальні приймачі значно підвищили їхню спроможність виконувати завдання в умовах подавлення супутникової навігації та дозволяють більш ефективно виявляти супротивника на лінії фронту.

«Ми використовуємо комплекси систем Vector для розвідки та корегування вогню – як по лінії бойового зіткнення, так і в тилу противника до 40 км. Переваги цих дронів – вертикальний зліт, режим тиші на низькій висоті та потужна радіоантена, яка забезпечує стабільний зв'язок із літаком на відстані до 40 км. Камера дозволяє постійно змінювати зображення з цифрового на тепловізійне, незалежно від часу доби», пілот підрозділу спеціального призначення

Як Intellias підтримує ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення Intellias системно підтримує українську армію, загальна сума допомоги перевищує 100 млн грн:

  • 6,3 млн грн фонду "Повернись живим" на шість безпілотників "Лелека 100”;
  • майже 2 млн грн фонду Сергія Притули на розвідувальний безпілотник для ЗСУ. 

Також до свого 20-річчя в 2022 році Intellias передала фонду 5,5 млн гривень на безпілотний авіаційний комплекс FlyEye для наших військових на Херсонщині.

Джерело матеріала
loader
loader