Соцмережа X платитиме творцям за взаємодії від інших користувачів із синіми галочками
Соцмережа X платитиме творцям за взаємодії від інших користувачів із синіми галочками

Соцмережа X платитиме творцям за взаємодії від інших користувачів із синіми галочками

Раніше виплати залежали від того, скільки користувачів побачать рекламу у відповідях до дописів.

Соціальна мережа Ілона Маска Х внесе зміни до виплат підтвердженим користувачам. Про це пише TechCrunch.

Якщо раніше творці отримували виплати за показ реклами в їхніх коментарях, то тепер X платитиме безпосередньо на основі взаємодії з контентом від користувачів X Premium.

«Що більше підписок Premium, то більший дохід ви можете заробити», — йдеться в дописі X.

Окрім цього, у компанії заявили, що кількість преміум-підписників зростає, а тому дохід зростатиме теж.

Компанія не вказує, чи буде вона якимось чином контролювати цю систему, щоб запобігти так званим постам-приманкам для залучення коментарів. 

Як зауважує TechCrunch, такий крок Х з’явився напередодні виборів у США, тож може спричинити зростання кількості таких дописів на політичну тематику, включно з дезінформацією.

Вперше X почала платити підтвердженим користувачам ще влітку 2023 року. Тоді виплати залежали від того, скільки користувачів побачать рекламу у відповідях до постів. 

Багато брендів вилучили свою рекламу з X після того, як вона почала з’являтися поруч із неприйнятним контентом на платформі, зокрема з пронацистськими тезами, наприклад, цитатами Гітлера чи запереченням Голокосту. Крім того, у жовтні 2023 року частина компаній, зокрема Apple, IBM, Warner Bros., Walt Disney, Paramount та Sony Pictures, тимчасово призупинила рекламні контракти з Х після того, як Ілон Маск підтримав антисемітське висловлювання одного з користувачів. Бізнесмен назвав «фактичною правдою» допис про те, що єврейські спільноти нібито «поширюють ненависть до білих людей».

Тоді корпорація Ілона Маска X Corp. подала судовий позов проти громадської організації Media Matters for America, яка виявила цей факт, через «зловмисні» спроби відвернути рекламодавців від платформи соціальних мереж.

У лютому 2024 року соцмережа X оголосила, що рекламодавці зможуть розміщувати оголошення поруч із певними акаунтами, аби реклама не опинилася біля суперечливого чи образливого контенту.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Соцмережі Twitter
Джерело матеріала
loader
loader