У Львові за держзраду засуджено до 15 років трьох учасників незаконних збройних формувань
У Львові за держзраду засуджено до 15 років трьох учасників незаконних збройних формувань

У Львові за держзраду засуджено до 15 років трьох учасників незаконних збройних формувань

У Львові за державну зраду та участь у незаконних збройних формуваннях РФ засуджені до 15 років троє жителів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури трьох громадян України визнано винними. Їх засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Призначене покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що жителі Донецької та Луганської області у 2022 році добровільно перейшли на бік ворога та вступили на військову службу в так звану “народну міліцію” “ДНР” та “ЛНР”.

За даними прокуратури, чоловіки були зараховані на посади стрільців та гранатометника. Вони отримали зброю, військову амуніцію, пройшли військову підготовку з тактики ведення бою та щодо здійснення штурму, наступу та відступу.

Потім засуджені виконували бойові завдання на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Луганщини та Харківщини. Зокрема, укріплювали вогневі позиції збройних сил РФ, облаштовували окопи та бліндажі, несли караульну службу з охорони території. Крім цього, вони відповідали за безпеку місць перебування армії РФ та спостерігали за військовою технікою та особовим складом ЗСУ, про що доповідали командуванню.

Усіх учасників окупаційних військ було затримано Силами оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, під варту взяли агента ЗС РФ, який надсилав ворогу дані про фортифікації, опорні пункти та блокпости ЗСУ і Нацполіції в Краматорському районі Донеччини.

Теги за темою
Суд Львів Прокуратура
Джерело матеріала
loader