У центрі «Незламні» врятували руку 21-річному колишньому військовополоненому
У центрі «Незламні» врятували руку 21-річному колишньому військовополоненому

У центрі «Незламні» врятували руку 21-річному колишньому військовополоненому

У Національному реабілітаційному центрі «Незаламні» врятували руку 21-річному Глібу Портману, який понад рік перебував у російському полоні з важким переломом плеча.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ. 

Зазначається, що Портман у складі 125-ї бригади брав участь у боях на Луганщині та Донеччині: спочатку як стрілець, а згодом став сапером.

Під час виконання завдання хлопець зазнав кульового поранення плеча та потрапив у полон. Окупанти утримували його на тимчасово окупованій території Луганщини.

«У мене був апарат зовнішньої фіксації кістки, який за нормальних умов має стояти пів року, а у мене він протримався цілий рік, доки сам не випав. Рука запалилась і почала гноїтись... Коли ми лягали спати, біль був настіьки сильний, що неможливо було дихати», – розповів військовий.

У центрі «Незламні» врятували руку 21-річному колишньому військовополоненому - Фото 1

Він пробув у полоні 13 місяців. На початку цього року його визволили під час чергового обміну полоненими. 

До центру UNBROKEN він потрапив зі складним, задавненим і зрощеним вогнепальним переломом плеча, в якому бракувало 5 сантиметрів кістки.

У центрі «Незламні» врятували руку 21-річному колишньому військовополоненому - Фото 2

Лікарі вирішили оперувати Гліба в кілька етапів. Спочатку видалили заражені тканини та поставили цементний імплант (спейсер), щоб сформувати місце під кістковий імплант. А під час наступного етапу лікарі взяли фрагмент кістки з таза пацієнта та виготовили з нього імплант, використовуючи спеціальне біоскло.

У центрі «Незламні» врятували руку 21-річному колишньому військовополоненому - Фото 3

Обидва втручання та післяопераційна реабілітація минули успішно. Хлопець фізично відновився, навіть зміг піднятися в гори. Поки має вільний час, він активно ділиться своїм саперським досвідом і читає курси з розмінування та поводження з вибухонебезпечними пристроями. У майбутньому хлопець мріє закінчити освіту і здобути фах психолога, а наразі хоче повернутися до війська.

Як повідомляв Укрінформ, хірурги центру Unbroken («Незламні») зробили захиснику операцію, протезувавши 2-міліметрову судину нижньої кінцівки, щоб він міг повноцінно рухатися після важкого поранення.

Фото: Фейсбук / UNBROKEN Ukraine

Джерело матеріала
loader