Ураган Мілтон та напруга на Близькому Сході впливають на вартість нафти
Ураган Мілтон та напруга на Близькому Сході впливають на вартість нафти

Ураган Мілтон та напруга на Близькому Сході впливають на вартість нафти

10 жовтня ціни на нафту зросли, оскільки підвищений попит на паливо в США через ураган Мілтон та побоювання щодо можливих перебоїв з постачаннями на Близькому Сході вплинули на ринок.

Ф’ючерси на нафту марки Brent піднялися на 63 центи, або 0,8%, до 77,21 долара за барель. У свою чергу, ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate також зросли на 63 центи, або 0,9%, до 73,87 долара за барель.

Ураган Мілтон, що обрушився на західне узбережжя Флориди, спричинив торнадо та підтоплення, викликавши зростання попиту на бензин. За інформацією, близько чверті заправок у штаті вже розпродали свої запаси, що також підтримало ціни на нафту.

Крім того, інвестори висловлюють побоювання щодо ескалації напруженості між Ізраїлем та Іраном, що може вплинути на постачання нафти в регіоні. Управління енергетичної інформації США знизило прогноз попиту на нафту на 2025 рік через ослаблення економічної активності в Китаї та Північній Америці.

Дані EIA, оприлюднені в середу, показали, що запаси сирої нафти минулого тижня зросли на 5,8 млн барелів до 422,7 млн барелів. Хоча це перевищило очікування, проте залишилося нижчим за прогнози Американського інституту нафти. Незважаючи на це, аналітики JPMorgan зазначають, що попит на нафту зріс цього місяця, що допомогло підтримати ціни.

“Попит на бензин у США зріс на 800 тис. барелів за тиждень. В Азії активність польотів зросла після кількох тайфунів, а в Китаї щоденна активність рейсів досягла восьмитижневого максимуму,” — зазначається в повідомленні. “З урахуванням того, що основна частина попиту, пов’язаного з подорожами, вже позаду, увага переключається на можливе зростання попиту через погодні умови в найближчі тижні.”

Джерело матеріала
loader