В Україні розпочався грибний сезон: скільки коштує кілограм білих грибів
В Україні розпочався грибний сезон: скільки коштує кілограм білих грибів

В Україні розпочався грибний сезон: скільки коштує кілограм білих грибів

Які ціни на гриби зараз в Україні

З приходом осені та рясних дощів, які зволожили ґрунт, в Україні почався сезон грибів. Більшість видів грибів може рости майже у всіх куточках України за умови тінистої місцевості з густо ростучими деревами. Втім, традиційно "грибною" вважаються північ та захід України, передає 24 Канал.

Втім, далеко не всі види їстівних грибів, які ростуть в Україні можна зустріти у магазині. Одні з найрозповсюдженіших грибів, що вирощуються на фермах – це печериці. Їх можна знайти де завгодно, а вартість наразі коливається на ринках від 113 гривень за дрібні до 120 гривень за крупні. Ціни в магазинах наступні:

Auchan 149,80 гривні,
Novus 93,00 гривні,
Megamarket 189,90 гривні.

Середня ціна: 144,23 гривні.

Гливи менш розповсюджені у магазинах. Їх зазвичай продають вже фасованими. Вартість упаковки грибів 500 грамів на львівському ринку "Шувар" складає 106,40 гривні.

Які ціни на дикі гриби

Лисички ще менш розповсюджені на базарах та у магазинах і вони зазвичай дикоростучі. 500-грамова упаковка таких коштує 226,10 гривні.

Зверніть увагу! З білими грибами взагалі ситуація окрема. На базарах та магазинах цього рідкісного та дуже смачного "звіра" знайти ще важче. На фермах же їх взагалі не вирощують, що і зумовлює велику їх цінність та високу вартість.

Вартість сушених білих грибів на ринках складає 2340 гривень за кілограм. Онлайн-магазини продають сушені білі гриби за цінами від 1888 гривень за кілограм. Півлітрову баночку маринованих білих грибів можна придбати за 292,60 гривні. Ціни на свіжі білі гриби І сорту починаються від 420 гривень за кілограм.

Джерело матеріала
loader
loader