Грав з Піхальонком: за що володаря "Срібної бутси" ЧС з футзалу вигнали з академії Шахтаря
Грав з Піхальонком: за що володаря "Срібної бутси" ЧС з футзалу вигнали з академії Шахтаря

Грав з Піхальонком: за що володаря "Срібної бутси" ЧС з футзалу вигнали з академії Шахтаря

Підопічні Олександра Косенка у матчі за третє місце розгромили Францію з рахунком 7:1. Збірна України вперше в історії завоювала бронзові медалі чемпіонату світу.

Зіркові партнери Абакшина по академії Шахтаря

Гравець збірної України з футзалу Данило Абакшин став одним з героїв Мундіалю та з сімома голами став володарем "Срібної бутси". В інтерв'ю Футбол 24 бомбардир розповів про свої перші кроки у футболі.

Виявляється, Данило займався в академії Шахтаря, але затриматися там уродженець Єнакієве не зумів.

Чому вигнали з академії Шахтаря? Я провів там шість років – це суттєвий період. Я був дуже маленьким на зріст і мав слабку швидкість. Принаймні, таку причину мені озвучили,
– сказав Абакшин.

В академії "гірників" партнерами Данила були Олександр Піхальонок, Микита Кравченко, Михайло Месхі, які згодом стали відомими майстрами. Вже тоді серед усіх хлопців вирізнявся майбутній гравець збірної України з футболу.

"Наведу лише один факт. Коли я набивав сто разів, то Сашко – понад дві тисячі. Це свідчить про неабиякі технічні навички. Перебувати з таким майстром на полі дуже приємно. Раніше ми небагато спілкувалися, але протягом останніх років списуємося частіше", – розповів Абакшин.

Футзальна кар'єра Абакшина

  • Зазначимо, що футбольну освіту Данило завершував у команді рідного Єнакієвого. Через військову агресію Росії у 2014 році разом з родиною переїхав до Харкова.
  • Згодом почав виступати за харківський футзальний клуб Viva Cup. У 2018 році підписав контракт з івано-франківським Ураганом, де став одним з найкращих бомбардирів.
  • У 2023 році став гравцем київського ХІТа, з яким став чемпіоном України.
  • У складі збірної України з футзалу дебютував у 2021 році.
Теги за темою
Шахтар
Джерело матеріала
loader
loader