Канада розширює фінансову підтримку України ще на $300 млн
Канада розширює фінансову підтримку України ще на $300 млн

Канада розширює фінансову підтримку України ще на $300 млн

Україна отримає додатковий кредит від Канади у розмірі 400 мільйонів канадських доларів (близько 300 мільйонів доларів США) згідно з Четвертою додатковою угодою, підписаною 11 жовтня міністром фінансів України Сергієм Марченком.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Ця фінансова підтримка буде спрямована на забезпечення пріоритетних видатків Державного бюджету України та буде залучена через Адміністративний рахунок Міжнародного валютного фонду.

Умови кредиту передбачають термін погашення 10 років із процентною ставкою в 1,5% річних. Пільговий період становитиме 4,5 року з моменту надходження коштів. Ця угода є частиною широкої підтримки, яку Україна надає Україні з початку повномасштабного вторгнення. За словами міністра Марченка, загальний обсяг прямої бюджетної підтримки від Канади з лютого 2022 року перевищив 5 мільярдів доларів США.

Сергій Марченко

Глава Мінфіну висловив подяку уряду та громадянам Канади за їхню солідарність з Україною та вагомий внесок у забезпечення стабільності фінансової системи країни. Він наголосив, що Канада є одним із лідерів у підтримці України та стратегічним партнером, який надає значну допомогу з перших днів війни.

Очікується, що кошти надійдуть до загального фонду держбюджету України найближчим часом.

Варто зазначити, що Канада надає не лише фінансову, а й військову допомогу Україні. Раніше ця країна дозволила Україні використати свою зброю на території Росії.

Теги за темою
Канада
Джерело матеріала
loader
loader