Досить витріщатися на екран: вчені знайшли спосіб розлучити студентів зі смартфонами
Досить витріщатися на екран: вчені знайшли спосіб розлучити студентів зі смартфонами

Досить витріщатися на екран: вчені знайшли спосіб розлучити студентів зі смартфонами

Група вчених із США виявила вельми незвичайний спосіб відучити студентів від використання смартфонів під час візиту на вчені заняття. Телефони зазвичай заборонені у навчальних закладах, проте це не заважає непомітно відволікатися учням під час здобуття знань.

Як показало проведене дослідження та експеримент, цю проблему можна вирішити, хай навіть частково.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із американських телеканалів.

Смартфони, скріншот: Minfin

Дослідники запропонували ввести "технологічні перерви": хвилина чи пара під час пар, коли студентам "офіційно" дозволено швидко заглянути в смартфон і зробити в ньому якісь дії.

Найефективнішим для навчального процесу стала одна хвилина: за цей час учні встигали скористатися телефоном і більше не відволікатися на нього.

Студенти. Фото: youtube

"Ймовірно, однієї хвилини достатньо, щоб прочитати та відповісти на невелику кількість повідомлень. Якщо дати більше часу, ймовірно, процес затягнеться: вони отримуватимуть нові повідомлення та продовжуватимуть відповідати на них", - кажуть дослідники.

Ще одним несподіваним результатом стало зростання успішності учнів, де впровадили хвилинні «технологічні паузи»: середній показник перевищив 80 зі 100 балів.

"Можна припустити, що протягом уроку ступінь відволікання зменшувалась, що й призвело до зростання успішності", - каже професор Райан Реднер із Southern Illinois University.

Щоправда, залишилося чимало відкритих питань, через які дослідники поки що не можуть зробити остаточних висновків щодо того, чи підхід стане ефективним у різних умовах.

Раніше повідомлялося, повістки від ТЦК отримують заброньовані і з відстрочкою: що відбувається.

Також, телефон впав в унітаз: як врятувати смартфон навіть без ремонту.

Джерело матеріала
loader
loader