Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» повідомили про підозру
Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» повідомили про підозру

Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» повідомили про підозру

Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» заочно повідомили про підозру в публічних закликах до агресивної війни та умисних дій з метою зміни меж території України в поєднанні з розпалюванням національної ворожнечі.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури командиру так званої козачої бригади «Днепр», громадянину РФ заочно повідомлено про підозру в публічних закликах до агресивної війни та умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» повідомили про підозру - Фото 1

За даними слідства, підозрюваний – колишній кадровий військовий ЗС РФ, який брав участь у російській збройній агресії на Кавказі і з 2008 року очолює асоціацію співробітників силових структур «Воїн».

З початку повномасштабного вторгнення РФ він бере участь в окупації територій України: у 2022 – 2023 роках був начальником так званого управління внутрішніх справ м. Мелітополя і Мелітопольського району окупаційної влади. Навесні 2023 року він створив і донині очолює так звану диверсійно-розвідувальну (козачу) бригаду «Днепр», учасники якої вчиняють терористичні дії на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини.

Одночасно підозрюваний здійснює пропагандистську діяльність, спрямовану проти основ національної безпеки України, у власному Телеграм-каналі, де закликає до поділу територій України та її «денацифікації».

Також у січні – березні 2024 року зі своєю фейковою «козачою» бригадою проводив на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини активну агітаційну діяльність за вибори Путіна у президенти РФ.

За скоєння вказаних злочинів передбачено до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється УСБУ у Вінницькій області.

Як повідомлялось, СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Катерині Агранович, яка продюсує фільми й серіали на підтримку російсько-української війни.

Джерело матеріала
loader
loader