Навіщо садівники кидають хліб у лунку саджанця: несподівана відповідь вб'є наповал
Навіщо садівники кидають хліб у лунку саджанця: несподівана відповідь вб'є наповал

Навіщо садівники кидають хліб у лунку саджанця: несподівана відповідь вб'є наповал

Запліснявілий хліб не варто викидати, адже йому можна знайти незвичайне застосування в саду.

Осінь - кипуча пора активних робіт на дачних і присадибних ділянках. Серед важливих робіт садівників - висадка нових саджанців, адже багато досвідчених фахівців рекомендують саме осінню пору для цього.

Для того, щоб саджанці прижилися і згодом дали гарний врожай, важливо дати ефективне підживлення і внести добрива. При цьому серед досвідчених садівників існує повір'я про те, що покладений в посадкову лунку буханець хліба допомагає рослині або дереву залишатися здоровим і давати багатий урожай.

Чи можна удобрювати землю хлібом

За словами бувалих городників, запліснявілий хліб не варто викидати на сміття, адже йому можна знайти незвичайне застосування. За необхідності із зіпсованого хліба можна зробити відмінне добриво. Уважно огляньте хлібні шматочки та відберіть ті, на яких видно сліди цвілі, проте не поспішайте викидати. Ви зможете використовувати зіпсований хліб на вашій присадибній ділянці.

Чи є хліб хорошим добривом

Будьте уважні під час використання хліба як добрива, адже є ризик того, що його запах привабить шкідників і дрібних гризунів. Однак ви без зусиль можете додати хліб під час холодного компостування. Зіпсований хліб поміщають у середину бункера або купи і покривають шаром інших речовин:

Як підготувати землю для розсади?

Щоб земля була родюча, то варто добре підготувати її до посадки розсади. Потрібно декілька разів ретельно перекопати на глибину приблизно 20-30 см, але варто робити це у суху погоду. Фахівці радять, обробити ґрунт гарячим розчином мідного купоросу, щоб позбутися від шкідників. Це необхідно зробити за тиждень перед посадкою розсади. Якщо успішно зробили попередні дії, тоді варто удобрити землю і ще раз перекопати.

Чи можна хліб закопувати в землю

Досвідчені садівники не виключають такий варіант, як використання хліба у якості підгодівлі для рослин або дерев. Деякі вважають за краще прикопувати хліб прямо під кущем, а деякі підвищують урожай полуниці та суниці й залишають незвичайне добриво в землі між рядами. Крім того, цей незвичайний вид добрив також допоможе поліпшити стан троянд, а також буде корисний для підвищення врожаю томатів і огірків.

Дивіться відео - як правильно висаджувати саджанці:

Що можна підгодувати хлібним настоєм

Багатьом знайомий такий народний метод підживлення. Ним можна удобрювати відразу кілька видів овочів:

Какие растения можно выращивать совместно инфографика
/ Инфографика: Главред

Більше новин:

Джерело матеріала
loader
loader