Орбан заявляє, що фон дер Ляєн хоче "повалити" уряд Угорщини
Орбан заявляє, що фон дер Ляєн хоче "повалити" уряд Угорщини

Орбан заявляє, що фон дер Ляєн хоче "повалити" уряд Угорщини

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре висловив роздратування критикою на його адресу, яка пролунала у Європарламенті, а також звинуватив керівництво ЄС у намірах "повалити" його уряд.

Про це він сказав в інтерв'ю державному радіо, його слова наводить 444.hu, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, угорці були "шоковані" тим, що відбувається в Європарламенті, оскільки у їхній свідомості закарбувався інший образ Європи та європейської політики.

"Ми думали, що там розумні люди" і що "політичні дебати мають вищу якість", – сказав Орбан додавши, що "все це було повним безладом".

За словами очільника угорського уряду, деякий час він перебував у "культурному шоці", але зараз він вже "оговтався від цього".

Орбан також почав стверджувати, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і лідер Європейської народної партії Манфред Вебер оголосили, що хочуть "повалити угорський уряд" і замінити його "брюссельським".

"Вони назвали членів нового угорського уряду.

Європейські соціалісти хочуть делегувати Клару Добрев, а ЄНП хоче делегувати Петера Мадяра…Брюссель хоче делегувати в угорський уряд соціаліста і члена Народної партії, політика суверенітету закінчилася, у нас буде брюссельський уряд, ось сенс того, що сталося", – сказав Орбан.

За його словами, це не те, чого хочуть і угорці, і саме тому він був змушений вступити в дебати і дати відсіч.

"Я оголосив про опір", – додав Орбан.

Раніше Орбан заявив, що йому у Європарламенті оголосили "політичну інтифаду".

Детальніше читайте у статті: Європейське приниження Орбана.

Як візит у Страсбург став катастрофою для лідера Угорщини.

Джерело матеріала
loader