У Львові лікарі видалили з тіла 11-річної дівчинки пухлину, через яку дитину щовечора лихоманило
У Львові лікарі видалили з тіла 11-річної дівчинки пухлину, через яку дитину щовечора лихоманило

У Львові лікарі видалили з тіла 11-річної дівчинки пухлину, через яку дитину щовечора лихоманило

11-річну хмельничанку Богданку Цьмух протягом трьох останніх місяців щовечора лихоманило. Спершу дівчинку лікували від застуди, але згодом виявилось, що температура тіла підвищувалась через пухлину, що розрослась аж на пів легені. Новоутвір мало не забрав життя маленької пацієнтки, проте хірурги Дитячої Лікарні Святого Миколая вчасно видалили його.

Вперше дівчинка погано відчула себе на початку літа -  у дитини раптово підвищилась температура. На ранок лихоманка минула, але вже ввечері температура тіла знову піднялась. Попри відсутність будь-яких інших симптомів, місцеві лікарі вирішили, що в Богданки ймовірно ГРВІ. Коли температура піднімалась до 38 і вище, дитині її збивали. І так щовечора.

За кілька тижнів дівчинку відправили на рентген. На ньому хмельницькі медики побачили новоутвір на нижній долі лівої легені. Після КТ-обстеження стало відомо, що це доброякісний новоутвір, який називається міофібробластична пухлина.

На момент виявлення новоутвір займав вже половину органу і починав здавлювати і верхню частинку легені. Пухлина росла та далі тисла б уже на серце та діафрагму. І зрештою – дівчинка би загинула. Потрібно було видаляти новоутвір!

Сім’я поїхала до Львова, де хірурги виконали Богданці торакоскопічну нижньодольову лобектомію - малотравматичну операція. Пухлину розміром 8х8 сантиметрів спеціалісти змогли видалити через чотири проколи по 0,5 см.  Операція тривала 2 години і минула успішно. Вже на 4-ту добу після втручання Богданка повернулася додому здоровою.

  • 5 жовтня харківські поліціянти повідомили про підозру косметологу, на процедурі якої померла пацієнтка. Жінці запровадили близько 20 ін'єкцій, після чого їй стало погано. 
  • 3 жовтня студент "Львівської політехніки" отримав черепно-мозкову травму внаслідок смертельної ДТП за участі буйвола. 
Джерело матеріала
loader