У Польщі військового звинувачують у пограбуванні жертв повені
У Польщі військового звинувачують у пограбуванні жертв повені

У Польщі військового звинувачують у пограбуванні жертв повені

У Польщі військовому Сил територіальної оборони висунули звинувачення у пограбуванні жертв повені на близько 35 тисяч злотих.

Про це повідомило RMF24, передає "Європейська правда".

Як розповіли журналісти, справу розслідує Військова поліція в місті Ґдиня та місцева районна прокуратура.

Військовому висунули звинувачення в крадіжці на суму близько 35 тисяч злотих з демонстрацією неповаги до донорів і тих, хто потребує допомоги, а також у схилянні двох свідків до надання хибних свідчень.

Прокуратура звернулася до суду з проханням взяти обвинуваченого під варту на три місяці.

За даними журналіста, інші солдати, які несли службу в тому ж районі, повинні були попередити командира бригади територіальної оборони.

Як зазначило видання, територіальна оборона повинна була бачити на власні очі, як підозрюваний грабував будинки та пожертви для постраждалих від повені.

Польське видання Onet першим повідомило про те, що один з солдатів вкрав майно, призначеного для жертв повені.

Після цього, його заарештували у четвер, 10 жовтня.

"Надзвичайною і несподіваною ситуацією як для командування WOT (територіальної оборони), так і для військових, задіяних в операції "Фенікс", стала поява інформації про ймовірне привласнення майна, призначеного для жертв повені, яке нібито скоїв солдат 7-ї Поморської бригади територіальної оборони.

У зв'язку з цією інформацією Військова поліція затримала військового та розпочала розслідування", – йдеться в заяві командування територіальної оборони.

Як акцентували у командуванні, як тільки факт крадіжки буде підтверджено – військовий несе повну відповідальність за свій вчинок.

Наслідком порушення закону є негайне звільнення зі служби та відкриття кримінального провадження.

"Після того, як звинувачення будуть підтверджені Військовою поліцією і прокурором, командувач WOT подасть клопотання про звільнення вищезгаданого солдата зі служби", – додали у відомстві.

Як відомо, на південному заході Польщі триває операція "Фенікс", мета якої – відбудова та очищення територій, що постраждали від повеней.

20 вересня у Польщі окружний суд міста Клодзко виніс перший вирок у справі про мародерство в зоні повені.

З моменту початку спаду води й до 28 вересня, польські правоохоронці зафіксували 23 випадки мародерства на території країни.

Джерело матеріала
loader