Україна морським коридором транспортувала 50 млн тонн агропродукції
Україна морським коридором транспортувала 50 млн тонн агропродукції

Україна морським коридором транспортувала 50 млн тонн агропродукції

Понад 50 млн тонн агропродукції транспортовано українським морським коридором. Про це повідомила пресслужба Міністерства відновлення України.

 Від початку роботи українського морського коридору порти Одеси обробили вже 75 млн тонн вантажів, з яких 50,1 млн тонн - продукція українських аграріїв.  Українські товари експортували в 50 країн світу у всіх напрямках - Африка, Азія, Європа та Америка. 

- У той час, коли агресор продовжує систематично знищувати портову інфраструктуру, наражаючи світ на продовольчу кризу, Україна підтверджує статус ключового гравця на світовому ринку продовольства, збільшуючи обсяги експорту попри систематичні обстріли. З 15 березня 2024 року український коридор, що проходить через порти “Великої Одеси”, розпочав роботу у цілодобовому режимі, що збільшило показники експорту аграрної та іншої продукції на 20%, - йдеться у повідомленні.

Україна забезпечує продовольством мільйони людей у світі навіть в умовах війни. Цим ми демонструємо стійкість і відданість принципам міжнародного права.

  • Росіяни всю ніч 8 жовтня обстрілювали Одесу.  Пізно ввечері одна з ворожих ракет влучила по судну під прапором Палау, що стояло порту. Внаслідок атаки окупантів загинув громадянин України. Крім того, поранені п'ять членів екіпажу.
  • Росія заявила про вихід із зернової угоди у липні 2023 року. Тоді загарбники почали обстрілювати порти та зернову інфраструктуру. Однак, 10 серпня Українавідкрила тимчасові коридори для цивільних торгових судів.
Джерело матеріала
loader