USAID мобілізувало від партнерів $1,75 млрд для агросектору України
USAID мобілізувало від партнерів $1,75 млрд для агросектору України

USAID мобілізувало від партнерів $1,75 млрд для агросектору України

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розширює ініціативи стійкості сільського господарства України (AGRI-Україна), залучивши з цією метою майже $1,75 млрд додаткових інвестицій в аграрний сектор України від дев’яти нових партнерів з приватного сектору, міжнародних фінансових установ та інших донорів.

Про це говориться у повідомленні USAID.

Серед нових партнерів — «Астарта», BEST Leasing, «Креді Агріколь Банк», Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC), Міжнародна фінансова корпорація (IFC), ІМК, OTP Bank, страхова компанія «Універсальна», а також Управління Державного департаменту США з вилучення та протидії озброєнням.

«Завдяки цим новим партнерствам загальна сума, залучена в межах ініціативи AGRI-Україна від липня 2022 року, перевищила $2,26 млрд у формі інвестицій приватного сектору та партнерів. Це означає, що на кожен $1, інвестований Сполученими Штатами в ініціативу AGRI-Україна, USAID залучило приблизно $6,45 від інших організацій-донорів та інвесторів з приватного сектору», — пояснили в агентстві.

За час від липня 2022 року AGRI-Україна вже допомогла понад 15 тисячам українських аграріїв (або 34% зареєстрованих сільгоспвиробників країни) отримати насіння, добрива, засоби захисту рослин та зберігання продукції, а також фінансові ресурси для виробництва сільгосппродукції. Ця підтримка допомогла зберегти та зібрати понад 5,5 млн т зерна, що принесло понад $1 млрд доходу для української економіки.

Джерело матеріала
loader