З початку року викрито 77 осіб, причетних до корупції в МСЕК - МОЗ
З початку року викрито 77 осіб, причетних до корупції в МСЕК - МОЗ

З початку року викрито 77 осіб, причетних до корупції в МСЕК - МОЗ

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та представники СБУ на зустрічі з головами МСЕК закликали жорстко реагувати на порушення закону при виявленні фактів надання неправомірного статусу інвалідності для ухилення від мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«Лише з початку року викрито 77 осіб причетних до корупційних злочинів у сфері діяльності МСЕК. Крім того, виявлено 7 злочинних угрупувань з числа представників комісій. МОЗ вчергове наголошує, що всі, хто допомагає ухилянтам неправомірно отримати довідки, мають понести відповідальність», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, спільно з правоохоронними органами вже опрацьовано майже 19 тисяч медико-експертних справ.

У МОЗ наголосили, що сьогоднішня зустріч з представниками СБУ стала продовженням дискусії щодо реформування МСЕК. Так, 10 жовтня на зустрічі з представниками громадського середовища був представлений законопроєкт, що передбачає системні зміни в медичній частині експертизи. Розроблений законопроєкт вносить зміни до 27 законів та кодексів України.

Особливу увагу приділено цифровізації МСЕК при проходженні експертизи. Обовʼязковість використання ЕСОЗ для прийняття рішень – один з антикорупційних запобіжників. ЕСОЗ дозволить відстежувати етапи прийняття рішень і запобігати можливості зловживань, вважають у міністерстві.

У разі запитань, повʼязаних з проходженням МСЕК чи оскарженням прийнятих рішень, громадяни можуть звертатися на «гарячу лінію» МОЗ за номером 0 800 60 20 19. Якщо ж вимагають хабар – слід повідомити Національну поліцію.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня в Хмельницькій області викрили керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду на незаконному збагаченні. Під час обшуку жінка намагалась викинути дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

Фото ілюстраційне

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader